Hvad er kropsterapi?

Kropsterapi er

En behandlingsform til at komme i kontakt med uforløste fysiske, såvel som psykiske smerter og følelser i et sikkert og trygt område.

Metoder som dybdegående massage og vejrtrækningsteknikker for at opleve en lethed, frihed og energi i krop og sind

En behandlingsform som i første omgang fokuserer på at give plads til at mærke hvad du oplever i kroppen

Krop og psyke hænger sammen og påvirker hinanden – vi kender det fra at blive skræmt eller overrasket, som kan opleves som spændinger, jag eller andet i kroppen. Stress eller angst kan føles som en knude i brystet. Det samme gælder, hvis vi har oplevet et tæt øjeblik med en anden og mærker en dyb ro helt inde i kroppen. Det gælder også den anden vej rundt, hvis vi har ondt i lænden, kan vi føle os tappet for energi eller begrænset, ikke kun i kroppen. Store ubearbejdede følelsesmæssige påvirkninger, som sorg, stress, nervøsitet, vrede, angst og skam, kan sætte sig i kroppen som spændinger, smerter og fysisk uro.

Kropsterapi er en behandlingsform som har fokus både på kroppen og psyken, og især forbindelsen herimellem. Gennem blandt andet dybdegående massage, akupressur, guidet vejrtrækning, zoneterapi og lettere ledfrigørelse, søger jeg at bringe opmærksomheden tilbage mod kroppen og skabe et sikkert og trygt rum til at udforske dine smerter, følelser og spændinger.

Kropsterapi kan hjælpe mod

Fysiske problemstillinger

Nakke-, skulder- og rygsmerter
Hovedpine og migræne
Muskelspændinger
Stivhed og smerter i led
Sportsskader

 

Psykiske problemstillinger

Stress
Udbrændthed
Angst
Depression
Traumer
Lavt selværd

Back to top